Bli med på skreifiske i Lofoten

Bli med på skreifiske i Lofoten

Skreifiske i Lofoten

Skreifiske i Lofoten finner sted hvert år i tidsperioden fra Februar til April. Og, det er en stor hendelse her. Faktisk kommer det tusenvis av mennesker til Lofoten for å oppleve akkurat dette, og spesielt når det arrangeres VM i skreifiske.

Hver vinter trekker store mengder av den arktiske torsken sørover fra Barentshavet og til Lofoten for å gyte. Det er akkurat denne typen som kalles skrei.

Skreien og Lofotfiske har dannet livsgrunnlaget til Lofotværinger (og vikinger før det) i minst fem tusen år. Det er med andre ord få Norske tradisjoner som strekker seg lengre tilbake.

Hvis du liker å fiske, oppdage tradisjoner eller gjøre og se nye ting kan dette absolutt være noe for deg. Sjansene for å få fisk er hvertfall svært store. Frisk luft og unikt landskap er garanti og skulle-bare-mangle-faktoren på denne turen.

Mannskapet stiller selvfølgelig opp for noen gode råd og tips til den som ønsker det og vil dele ut fiskeutstyr. Sikkerhetsutstyr er også en del av pakken.

Dersom du ønsker å ta med deg fisken du fanger etter turen er det ingen problem. Vi hjelper til med å lage fillet mens vi er ute på sjøen også slik at du kan ta den med hjem og enkelt lage en god middag du sent vil glemme.

Fra og med denne sommeren kjører vi en liten konkurranse med pengene tilbake til den som har tatt det flotteste Skreifiske -bildet, og delt det med oss. Du kan tagge vår instagram konto på bildet eller sende bildet på mail om du ønsker å delta.

Praktisk informasjon

Sted:

Avreise fra Sjømannsgata 5, Svolvær. Oppmøte 10 minutter før.

Varighet:

Ca. 4 timer

Pris:

Voksen: 895 kr
Barn: 500 kr

Tilleggsinformasjon:

Fiskeutstyr, flyte/varmedrakt, regntøy er inkludert. Men vi anbefaler at du tar på deg litt ekstra klær før vi drar ut på sjøen ettersom det er litt kjøligere der enn på land.

Varm drikke blir servert ombord.

Se bilder fra Skreifiske

Våre turer

Skreifiske

Februar – April
Skreifiske i Lofoten finner sted hvert år i tidsperioden fra Februar til April når store mengder av den arktiske torsken kommer fra Barentshavet og til Lofoten for å gyte.

Trollfjord Havørn Safari

Trollfjord Havørn safari tar deg til det mest besøkte reisemålet i Lofoten om sommeren, inkludert noen korte stopp på øyer og holmer på veien for litt bakgrunnshistorie..

Lofotfiske

Dersom du ønsker å teste ut Lofotfiske på den grundige måten ombord på en sjark, har du her en unik mulighet. Du vil kunne fiske etter alle de tradisjonelle fiskene som torsk, sei og makrell, men man skal aldri se bort ifra at noe annet biter på heller.

Chartertur

På denne turen skreddersyr en tur for deg akkurat slik du vil ha den, og i det tempoet du ønsker. Ta med bedriften, familie og venner til Lofoten og bli med oss ut på det legendariske Lofothavet med vår verneverdige 69 fot store, vakre og meget velholdte Collin Archer skøyte fra 1951.

Pin It on Pinterest